Lapvásárlót, olvasót vagy releváns fogyasztót vegyenek? - Vogl, Artemon (Marketing & Menedzsment, 2019)
A lappiac szereplőinek egy szűkülő piacon, csökkenő fogyasztási mutatók (olvasottság) mellett kell megőrizniük a versenyképességüket, ami stratégiai szempontból óriási kihívást jelent. A médiumtípusok közötti és a szektoron belüli versenyben éppen ezért még hangsúlyosabbá válik, hogy a médiatervezés során a lapokról megbízható adatok álljanak rendelkezésre, illetve a döntéshozók ismerjék és megfelelően értelmezzék a rendelkezésre álló mutatószámokat. A cikk elsősorban ez utóbbihoz nyújt támpontot, és az ehhez kapcsolódó kihívásokra hívja fel a figyelmet.