Munkakör-elemzési és -értékelési rendszerek a volt Jugoszlávia országaiban - Poór, József; Szlávicz, Ágnes (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az emberieró'forrás-menedzsment (HRM) nagyon szorosan kapcsolódik ahhoz a kultúrkörhöz, amelyben az adott szervezet tevékenykedik Ezért is lehet érdekes a magyar szakemberek számára, hogy az olyan országok esetében, amelyek hosszú ideig egy államközösségben éltek majd szétváltak, milyen hasonlóságot, illetve különbséget mutat a HRM-módszerek alkalmazása. Cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk a munkakör-elemzés és -értékelés elméletének és gyakorlatának fejlődését és átalakulását a volt Jugoszlávia területén létrejött országok (Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia) esetében.