Szegmensek a munkahelyi étkezés piacán - Horváth, Ágnes; Fodor, Mónika (Marketing & Menedzsment, 2019)
Publikációnkban az egyénre jellemző élelmiszer-preferencia, mint az étkezési módot, így a munkanapokat jellemző étkezési szokást determináló tényező jellemzésére törekedtünk. Az árnyaltabb preferenciavizsgálat érdekében faktoranalízist végeztünk, majd élelmiszerfogyasztói preferenciák szegmentáló hatását klaszeranalízis módszerével vizsgáltuk. A munkahelyi étkezés szerepét, főbb jellemzőit a teljes minta és a kutatás során kapott szegmensek összehasonlításában elemeztük. Feltételezésünk szerint az élelmiszerpreferenciák szintjén kirajzolódó különbségek visszatükröződnek az étkezés módjának és az étkezés körülményének megválasztásában, ezzel befolyásolva a munkanapokat jellemző étkezési alternatívák megválasztását.