Globalizáció az oktatásban. A távtanulás jelene és jövője - Mátyás, Judit (Marketing & Menedzsment, 2019)
A globalizáció hatására a felsőoktatásban egyre jelentősebbé válnak a nemzetközi képzések. A nemzetközi távtanulás jelentősége azért növekszik erőteljesen, mert a hallgatók így egyszerűbben és viszonylag olcsóbban tanulhatnak külföldi egyetemeken, mint a nappali képzés keretében. A távtanulás ugyanakkor gyakran a tanulási és tanítási módszerek újragondolását is szükségessé teszi, írásomban a nemzetközi távtanulás előnyeit és hátrányait a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán sikerrel működő Hagen-Pécs kettős diplomaprogram tapasztalatainak tükrében mutatom be.