A pálinkavásárlási döntést befolyásoló tényezők - Hlédik, Erika; Totth, Gedeon; Fodor, Mónika (Marketing & Menedzsment, 2019)
A jelen tanulmányunkban egy 2010 tavaszán lefolytatott kvantitatív kutatásunk részeredményét mutatjuk be. A pálinkával kapcsolatos fogyasztói preferenciákat, diszpreferenciákat vizsgáltuk az azt megelőző kvalitatív vizsgálat eredményeire támaszkodva sztenderdizált kérdőíves szóbeli megkérdezés keretében. Publikációnkban részletesen elemezzük, hogy a pálinka egyes jellemzői milyen szerepet játszanak a vásárlási döntés meghozatalában, milyen tényezőcsoportok határozzák meg a pálinkavásárlás kimenetelét, a vásárlási döntési mechanizmust.