Az 50+ generáció ICT kapcsolatainak vizsgálata (II. rész) - Gergátz, Ildikó (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az informatika eszköz ahhoz is, hogy a társadalom idősebb tagjai részesei lehessenek az életnek, közéletnek. Az információs társadalom újrarendezi a társadalmi erőforrásokhoz, az információkhoz való hozzáférést. A tanulmány az 50 felettiek technológiához fűződő viszonyát tárgyalja, külön hangsúlyt kap a kommunikáció és a generációk közti együttműködés kérdésköre. A tanulmány II. részében a 2008-ban megvalósult feltáró jellegű kutatássorozat kvantitatív elemének egyes részeredményeit kiemelve kerül bemutatásra a generációkat eltérően jellemző ICT használat.