Az 50+ generáció ICT kapcsolatainak vizsgálata (I. rész) - Gergátz, Ildikó (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az informatika eszköz ahhoz is, hogy a társadalom idősebb tagjai részesei lehessenek az életnek, közéletnek. Az információs társadalom újrarendezi a társadalmi erő forrásokhoz, az információkhoz való hozzáférést. A tanulmány az 50 felettiek technológiához fűződő viszonyát tárgyalja, külön hangsúlyt kap a kommunikáció és a generációk közti együttműködés kérdésköre. A 2008-ban megvalósult feltáró jellegű kutatássorozat kvalitatív szakaszának egyes részeredményeit kiemelve fókuszba kerül a fiatalok szerepe és lehetőségei az idősek támogatásában, lehetséges felelősségük az idősek inforfnációs társadalomba történő befogadása kapcsán.