A fenntartható fejlődés és a táplálkozási kultúra közti összhang megteremtését támogató értékesítési politika - A bioboltok példáján keresztül - Fürediné Kovács, Annamária (Marketing & Menedzsment, 2019)
A fenntarthatóság definíciói között kiemelt szerepet kell szánnunk az ENSZ Környezet és Fejlődés Világbizottsága által megfogalmazottnak, amely szerint minden fejlesztésnek olyan eredményekkel kell járnia, amelyek napjaink generációinak igényeit a jövő generációinak megsértése nélkül tudják kielégíteni. Láng (2002) szerint ehhez alapvető változásokra van szükség a termelésben, a fogyasztásban, az életvitelben és az értékrendekben.