Az országmárkázás kérdései - Törőcsik, Mária; Somogyi, Zita (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az országok egyre keményebben versenyeznek egymással, ily módon egyre inkább szükség van az országok esetében is az országkép gondozására, annak menedzselésére, a tudatos márkaépítésre, az ezzel kapcsolatos átgondolt stratégiai döntésekre, a világos és hiteles pozicionálásra. Az országok ugyan spontán módon is rendelkeznek történelmükből, kultúrájukból adódóan egyfajta imázzsal, amit tovább módosít, esetenként meghatároz az országban gyártott termékek köre, az ország, mint desztináció, illetve mint tőkebefektetési helyszín. Az országmárkázási modellek jól mutatják a döntési terület komplexitását. A cikk kitér a Magyarország, mint országmárka kutatásainak egyes eredményeire is.