A befektetők hasznossági, illetve érték függvényeinek becslési eljárásairól - Varga, József; Ulbert, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
Ebben a cikkben áttekintjük a hasznossági függvények empirikus becslési eljárásainak legfontosabb, a nemzetközi szakirodalomban már ismert típushibáit: a kikérdezés módjából eredő torzítást, a kockázati dimenziók eltéréseiből eredő hibalehetőségeket, az aspirációs szint hatásait, továbbá az ún. inercia- és kontextus hatásokat.