Irányválasztás az energetikában - Pécs energiarendszere - Kiss, Viktor Miklós (Marketing & Menedzsment, 2019)
A jövő energiaellátása, az energiafüggetlenség és a megújuló energiák használata a következő évtizedek egyik legnagyobb feladata. A jelenlegi energiarendszer struktúrájában számtalan változásra lesz szükség amennyiben szeretnénk egy hatékony, ellátásbiztonságot garantáló, környezetkímélő és fenntartható rendszerhez eljutni. Ennek elérésére számos át létezik. Azok a döntéshozók, akik a választási lehetőségek közül rámutatnak a követendő irányra, rendkívül nehéz helyzetben vannak, mivel a terület komplexitása miatt nagyon nehéz teljes képet kapni egy-egy irányról ágy, hogy az a többivel objektív módon összehasonlítható legyen. Jelen tanulmány célja, hogy egy olyan keretrendszert hozzon létre, ami alapján Pécs városa az energiarendszer változásaira adott javaslatokat objektív módon, több paraméter vizsgálatával összehasonlíthatóvá tegye.