A villamosenergia-beruházások időzítésének kérdései - Csapi, Vivien (Marketing & Menedzsment, 2019)
A villamosenergia-összeté- tel tervezését, a szektorra jellemző beruházási projekteket, projektek összességét vizsgálva egy speciális, több szempontból összetett problémával van dolgunk. A beruházási döntéshozatal komplexitását eredményezik a szektor beruházásaira jellemző specialitásokból adódó értékelési nehézségek (irreverzibilitás, bizonytalanság, hosszú táv); valamint magának a szektornak adottságai (számos, eltérő preferenciával és kockázati attitűddel rendelkező szereplő; változó regulációs és piaci környezet; a villamos-energia mint áru speciális jellege). Ebben a tanulmányban a villamosenergia beruházások időzítési rugalmasságát tanulmányoztuk, mely során arra jutottunk, hogy az időzítés, valamint az elvetési döntés értéket képes generálni a beruházók számára.