A hazai felsőoktatási intézmények által működtetett alumni rendszer sajátosságai - Duga, Zsófia (Marketing & Menedzsment, 2019)
A hazai felsőoktatási intézmények számos strukturális és financiális problémával küzdenek napjainkban. Tevékenységük zavartalan folytatásához, alkalmazkodniuk kell a megváltozott körülményekhez. Ma már a hallgatókért, támogatási forrásokért világméretű verseny zajlik, melybe a magyar intézményeknek is aktívan részt kell vállalniuk. Az, hogy egy felsőoktatási intézmény milyen kapcsolt szolgáltatásokat képes nyújtani hallgatói, végzett hallgatói, az üzleti-társadalmi élet szereplői részére az intézmények versenyképességét jelentősen alakító tényezőnek tekinthetjük. Ezért vélem úgy, hogy a hazai felsőoktatási intézmények versenyképességének javításában a megfelelő hatékonysággal működtetett alumni rendszerek segítséget nyújthatnak.