Épületek energetikai átvilágításának feladatai és nehézségei a magyar gyakorlatban - Rideg, András (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Európai Unió határozott intézkedéseket vár el tagállamaitól az energiafogyasztás racionalizálásának kérdésében. Az energia-megtakarításhoz és a végfogyasztás hatékonyságának növeléséhez jelentős mértékben hozzájárulhatnak az épületenergetikai korszerűsítések, melyek jelentős, még kiaknázatlan potenciált rejtenek magukban. A beavatkozások megalapozására, az energetikai profil felmérésére és minősítésére végzik el az energetikai átvilágítást. Jelen cikk célja bemutatni azt, hogy a felmérések praktikumában milyen feladatokkal és milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a hazai szakembereknek.