Disztribúciós stratégiák az újgépjármű-kereskedelemben - Bujtor, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az újgépjármű-kereskedelem felépítését hosszú évtizedeken át az egyszerű, gyártó → importőr → márkatereskedő → ügyfél értékesítési lánc uralta és jellemezte. Az automobilizmus terjedésével és a fogyasztói igények diverzifikálódásával a láncba új elem tagozódott be, az absztrakttermék-szolgáltató, amely már nem a fizikai terméket, hanem a mobilitást (operatív lízing és bérautó-szolgáltatás), mint terméket árusította, amelynek eltérő kifejeződései a különféle márkák típusaihoz tartozó járművek.