Az országeredet imázs I. - Malota, Erzsébet (Marketing & Menedzsment, 2019)
A németek precíz gépeket, az olaszok divatos cipőket gyártanak, a franciák a bor és a gasztronómia terén verhetetlenek, az angolok pedig a ruhadivat terén iránymutatóak. Ezt szinte mindenki tudja... Ám a termékeken feltüntetett országeredet vajon milyen közvetlen vagy közvetett hatással van a fogyasztói döntésekre? A származási hely mennyire sorolható a külső terméktulajdonságok közé? A tanulmány ezekre a kérdésekre keresi a választ.