Az EU-tagság megítélése három évvel a csatlakozás után - Krajcsák, Zoltán (Marketing & Menedzsment, 2019)
Jelen kutatás a magyar lakosság Európai Unióhoz való viszonyát vizsgálja, alig három évvel a belépés után. A felmérés a 22 évesnél idősebb magyar lakosság körében történt, országos szinten - nagyvárosokban és községekben egyaránt. A minta nagysága 532 fő. Hiszem, hogy e kutatás és a témában végzett más felmérések eredményeinek elemzésével javítható a lakosság körében az EU-ról kialakult kép, következtetések vonhatók le az esetleges elégedetlenségek okaival kapcsolatban, valamint segít rámutatni a mindenkori kormányzati kommunikáció lehetséges gyenge pontjaira.