A politikai marketing rendszere: a polling, a politikai termék és a verseny - Orosdy, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Jelen tanulmányban nem kívánom a politikai marketing fogalmi körét a maga teljességében tárgyalni, célom csupán a marketing politikai terepen történő alkalmazásához kötődő néhány érdekes sajátosság bemutatása. Először a politikai marketing - a szakirodalomban szokásos megközelítésektől jelentősen eltérő - ‘rendszerét’ (inputjait, belső folyamatait és outputját), majd a politikai közvélemény-kutatás, termék és verseny specifikus jellemzőit tekintem át.