Az energetikai célú növénytermesztéshez való viszony: különböző gazdálkodói szegmensek véleménye - Tamus, Antalné (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az észak-magyarországi régióban és vonzáskörzetében 2007 március-áprilisában 586 fős mintán, standard kérdőíves személyes megkérdezés került lebonyolításra annak vizsgálatára, hogy az itt tevékenykedő gazdálkodóknak milyen a viszonya az energetikai célú növénytermesztéshez. Jelen tanulmány a teljes kutatási eredmények azon aspektusát kívánja bemutatni, melyben választ kaphatunk arra, hogy a három jellegzetes, markánsan elkülönülő gazdálkodói szegmens mire asszociál a megújuló energiaforrásokat illetően, miben látják az energianövények termesztését gátló tényezőket, milyen tényezők motiválják őket e termesztésre, illetve hogyan ítélik meg az energetikai célú növénytermesztés hasznosságát.