A különféle emberi kontaktusformák fejlődéstörténeti háttere: és mennyiben segíthet ez egy vezetőt? - Kunos, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
A munkahelyi körülmények között dolgozó ember magatartására nagymértékben hatást gyakorló kontaktusformák evolúciós komponense egyértelműen kimutatható. Tekintettel arra, hogy a vezetés emberek közötti interakciókon alapul, a különféle kontaktusformák jellegzetességeinek, hatásmechanizmusainak ismerete, megnyilvánulási lehetőségeik biztosítása - a vezetés eszközrendszerének elemeként - a dolgozók jobb közérzetét, és az adott szervezet hatékonyabb működését eredményezheti.