Menedzsment a jövő versenyében: nyolc nézőpont - Hoványi, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
Lev Tolsztoj gróf ott ült kedvenc kerti padján Jásznájá Poljáná fái alatt. Egyszer csak elébe perdült Natasa és így szólt: „Mester, befejeztük!” „Mit fejeztetek be, gyermekem?” „Hát a Háború és béke negyven percre tömörített filmjének forgatását”. Tolsztoj eltűnődött, hogy a háromkötetes regény negyvenperces változatából vajon a háború maradt-e ki, vagy a béke - avagy mindkettő? így tűnődöm el most én is, hogy ebből a néhány oldalas gondolatmenetből vajon mi marad ki végül: a menedzsment, a jövő, avagy a verseny és versenyképesség? S hogy ne mellőzzem ezek egyikét sem, nyolc nézőpontból kívánom érzékeltetni, hogy mit tartok lényegesnek a cím témakörében.