A felnőtt lakosság egészségi állapota Magyarországon - a Marketing Centrum „Életmód 2002." kutatása tükrében - Marián, Béla; Urbán, Róbert (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Marketing Centrum Életmód 2002. felmérésében néhány egészségi állapotra, illetve egészségmagatartásra vonatkozó kérdést is szerepeltettünk. Az ezekre a kérdésekre adott válaszok megoszlása minden egészség-marketinggel foglalkozó szakember számára iránymutató lehet. A felmérésben 2000, országszerte véletlenszerűen kiválasztott 18 évnél idősebb megkérdezett vett részt. A véletlen kiválasztásból eredő kisebb minta torzulásokat - a KSH 2001-eses népszámlálási adatit felhasználva - többszempontos súlyozással korrigáltuk.