Gyógyító intézmények Public Relations tevékenységei - Léder, László; Marcell, Viktória (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az elmúlt tizenöt év során a Public Relations (PR) és a marketing eszközeinek használata a fejlett egészségügyi rendszerekkel rsüílslkezö országokban az egészségügyi tervezés és működtetés megszokott gyakorlatává vált. A jelenség magyarázata, hogy mind a PR, mind pedig a marketing olyan lehetőségeket nyújtanak a felhasználók részére, melyek segítségévei megfelelő válaszok adhatók az egészségügyi rendszereket ért modern kihívásokra.