Energia a piacon (2050) - Nagy, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az energiaszolgáltatás iparágának három alapvető kihívással kell szembenéznie az elkövetkező 50 év folyamán: minden ember számára elérhetővé tenni az energiaellátás előnyeit, amelyet jelenleg az emberiség ötödrésze teljes mértékben nélkülöz, igazodni a gazdasági fejlődés és a javuló életszínvonal következtében folyamatosan változó elvárásokhoz, illetve a környezetszennyezést az egészséges határokon belül tartani. A kihívásokra válaszul a Royal Dutch/Shell Csoport az „Energiaszükséglet, választások és lehetőségek” - Energia-forgatókönyvek 2050-ig (“Energy Needs, Choices and Possibilities” - Scenarios to 2050) címen új, hosszú távú forgatókönyveket jelentetett meg a világ energiaszükségletének várható alakulásáról.