Érték(?)teremtés - érték(?)esítés - Farkas, Erzsébet (Marketing & Menedzsment, 2019)
A vásárlók által észlelt érték, amely már az 1990-es években is stratégiai „kényszerítő erőként” jelent meg a termelők és a kereskedők számára, a XXI. században továbbra is nagy jelentőséggel bír. A világgazdaságban - és természetesen ezen belül Magyarországon is - érzékelhető fokozódó verseny következtében a vállalkozásoknak mind komolyabb erőfeszítéseket kell tenniük fennmaradásuk érdekében. A kínálat kiszélesedésével a verseny egyre intenzívebbé vált, hiszen a versenytársak és az általuk kínált termékek száma nagyobb mértékben növekedett, mint a potenciális vásárlók köre, illetve kereslete. A hosszú távú eredményes működés feltétele tehát az új fogyasztók megszerzése mellett a régi, elégedett vevők megtartása.