Alkalmazkodó marketing, új trendek és lehetőségek - Berács, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
A marketing mint vállalati funkció és mint szemléletmód rendszer folyamatosan változik. Ezeket a változásokat nagymértékben meghatározzák a gazdasági rendszer játékszabályai, valamint a gazdasági környezet. A szerző arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e értelme - és ha igen, akkor milyen területen - beszélni arról, hogy a marleting miként alkalmazkodik a változó gazdasági környezethez, a gazdasági rendszer változó szabályaihoz. Már az is vizsgálandó, hogy önmagában az alkalmazkodás, vagy más szóval az adaptáció, értelmes kérdésfeltevés-e ebben az összefüggésben.