Fekete nap? - A közvélemény-kutatók mellélővéseinek szakmai és politikai tanulságai - Marián, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Manchin Róbert, a magyar Gallup Mézet igazgatója a közvélemény-kutatók feleste napjának nevezte április 7-ét. Egyáltalán nem alaptalanul. Az Idén minden intézet tévedett a választások végeredményének tekintetében, és három intézet - köztük a Marketing Centrum is - az előre vállaltnál Jelentősen nagyobb hibát vétett a választások előtt 9 nappal közzétett hivatalos előrejelzésében. Van tehát mit magyarázni a bizonyítványon, másrészt a téves előrejelzésekből olykor érdekesebb tanulságok szűrhetnek le, mint a sikeresekből.