Lapok és pártok - A magyar napi- és hetilapok olvasótáborának politikai irányultságáról - Karácsony, Gergely (Marketing & Menedzsment, 2019)
Választási kampány idején különösein fontos, hogy a média hitelesen és elfogulatlanul számoljon be a politikai eseményekről. Sokan vannak azonban azon a véleményen, hogy a sajtóorgánumok nem igazán függetlenek; különösen a nyomtatott sajtó termékeit szokás pártokhoz, politikai táborokhoz sorolni. Hogy ez valóban így van-e, azt elsősorban az újságok tartalomelemzése mutatná meg, de fontos aspektusa a kérdésnek, hogy a napi- és hetilapok olvasótábora hogyan oszlik meg pártpreferencia szerint. Ha egy újságot elsősorban jobboldali, egy másikat baloldali-liberális szavazók olvasnak, akkor ez feltehetően nem független az újság politikai „arculatától”.