Miért van szükség kereskedelmi piackutatásra? - Kozák, Ákos (Marketing & Menedzsment, 2019)
Nemigen lehetett találni olyan álláshirdetést az elmúlt tíz évben, amelyikben kereskedelmi vállalkozás piackutatót keresett volna. Üdítő kivétel volt a Heti Világgazdaság minapi ajánlata, amiben az egyik nemzetközi lánc piackutatásban jártas szakembert keresett. Ez azt jelenti, hogy felértékelődött a kereskedelemben egyre nagyobb számban előállt információk feldolgozásához értő szaktudás. A háttérben persze a kereskedelem megizmosodó kommunikációs aktivitása is megbújik, ami egy átértékelt marketingpolitikát feltételez.