Medi-controlling - Gál, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az egészségügy különböző intézményei egyre inkább piaci körülmények között működnek. Ez a helyzet új szemléletet, magatartást kíván a rendszer közvetlen szereplőitől és az intézményi menedzsmenttől egyaránt. Az orvosok szerepköre kibővül, a megelőzés, gyógyítás és rehabilitáció hármasán túl a gazdasági, jogi környezetben is otthonosan kell mozogjanak. Ez a kihívás táguló látókört, sokrétűbb képzettséget kíván.