Az új termékek sikertényezői és a marketingorientált termékfejlesztés jellemzői - Vágási, Mária (Marketing & Menedzsment, 2019)
E tanulmány arra vállalkozik, hogy a mérvadónak számító nemzetközi szakirodalom alapján felvázolja az új termékek, az azokat létrehozó termékfejlesztési projektek, illetve a fejlesztési folyamat sikertényezőit és a kockázat kezelésének főbb lehetőségeit. Főleg azokat a tényezőket és lehetőségeket, amelyek a marketinggel kapcsolatosak. Nem a hazai helyzetről szól, mivel erre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre rendszeres adatok. A nemzetközi szakirodalomban közzétett eredmények azonban - különösen a globalizáció általános hatása miatt - mindenképpen tanulságosnak tekinthetők.