A marketingkörnyezet hatása a szolgáltató vállalatokra, a termékfelelősség-biztosítási piacra - Szakács, Attila; Törőcsik, Ignác (Marketing & Menedzsment, 2019)
A marketing a piacgazdaságokban - az utóbbi évek- I ben hazánkban is - az egyik leggyakrabban használt kifejezés. Nem véletlen, hiszen a vállalkozások piaci sikere nagy mértékben függ a marketing értő alkalmazásától. Az eredményes és nyugodt gazdálkodáshoz elengedhetetlen a felelősség, valamint a felmerülhető kockázatok lehető legteljesebb ismerete, s ezek csökkentésének igen fontos módja a különféle biztosítások megkötése. Csak azok a cégek növelhetik hosszú távon piaci részesedésüket, csak azok érhetnek el jelentős profitot, amelyek folyamatosan figyelemmel kísérik a piac igényeinek alakulását, gyorsan és rugalmasan reagálnak a változásokra, azaz amelyek az ügyfelek szükségleteit - a versenytársakhoz viszonyítva is - egyre magasabb szinten képesek kielégíteni. Tudomány-e a marketing? Ezt a kérdést nem mi fogjuk megválaszolni. Annyi azonban biztos, hogy az ismert szlogen szerint: „aki kimarad, az lemarad".