Területfejlesztési Phare-programok - a strukturális alapok vonzásában - Balogh, Ottó; Győrffy, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az új kormányzati struktúrában a területfejlesztés érdemi feladatai szinte teljes körűen a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter feladatkörét képezik. Hatáskörébe tartoznak a nemzeti szintű területi tervezési és koordinációs feladatok, így többek között az Országos Területfejlesztési Tanács elnökségi feladatainak ellátása. Ennek megfelelően a területfejlesztési Phare Programok (a regionális, a CBC, az Interreg és a CREDO-programok) kormányzati irányítását és szakmapolitikai felügyeletét is az FVM, illetve annak a területfejlesztésért felelős helyettes államtitkára látja el.