Beszállítói vásármarketing know-how - Győrfi, Zsolt; Balog, Géza (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál (BVA) 1995-ben az Európai Unió támogatásával megkezdett beszállítói program során a BVA munkatársai a belga Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor Vlaams-Brabant (GOM) intézet fejlesztőivel együtt adaptálták a hazai viszonyokra a magyar és angol nyelvű cégadatokat és technológiai paramétereket gyűjtő kérdőív rendszert, az adatbáziskezelő szoftvert és az ezzel készíthető angol és magyar nyelvű katalógust. Tapasztalataikon alapult az MVA-Hálózat beszállítói programjának indítása, ez kormányprogrammá, a MENTOR Országos Beszállítói Programmá teljesedett ki, amelynek koordinálására az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium az MVA-val kötött szerződést. Jelen tanulmányban a budapesti kis- és középvá llalkozások beszállítói kapcsolatrendszerének fejlesztésével kapcsolatosgyakorlati tapasztalatok egyik szegmensét tesszük közzé , a GOM beszállító menedzselési stratégia elvei alapján kialakított szakvásári marketingtevékenységet foglaljuk össze.