A gyermek, mint a reklám egy sajátos célpontja - Vörös, Zsófia (Marketing & Menedzsment, 2019)
A kilencvenes években a reklámok néhány évtizede még álmodni sem mert mértékben hatják át társadalmunkat, s szövődnek bele mindennapi életünkbe. Ezen apropóból jelen tanulmány a gyermek - mint költekező, fogyasztó „társadalmi elem", és mint a reklám célpontja - sajátosságainak ábrázolására tett próbálkozás. A téma tárgyalása során szakemberek általánosan elfogadott elméletei mellett egy 137 főt érintő kérdőívesfelmérés eredményeire támaszkodom. Természetesen a minta, sem nagysága, sem földrajzi elhelyezkedése miatt nem mondható reprezentatívnak, nem használható általános érvényű következtetések levonásához, országos átlagok számításához, azonban alkalmas bizonyos tendenciák felvázolására, elméletek alátámasztására.