Vállalati stratégiák összhangja - Kálnási, Anna (Marketing & Menedzsment, 2019)
A gyors és előre nem látható változások kezelése érdekében a vállalatoknak hosszú távú küldetés és alapértékek fogalmaiban kell gondolkozniuk, aránylag hosszú távra kell céljaikat megfogalmazniuk, és rövid távra kell taktikai célokkal rendelkezniük. Sajnos csak kevés vállalat rendelkezik olyan stratégiával, amely képes a bekövetkező változások kiaknázására. A vállalatok többségének valójában nincs is igazi stratégiája, hanem csak túl sok célkitűzésből állítanak össze listákat, prioritásokat, programokat.