Kertészeti termékmarketing New Jersey államban - Hollósi, Erika; Sántha, Tamás (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az USA „kertállama" kertészeti termékmarketingjének sokszínűsége jelentős tanulságokkal szolgálhat a hazai szakemberek számára. A zöldség-gyümölcs értékesítési formák közül legelterjedtebb a szövetkezeti értékesítés, melynek hazánkban is vannak úttörő vállalkozásai. Emellett megtalálhatók a nagybani piaci értékesítési formák, a brókereken keresztül történő értékesítés és a különböző „szedd magad" akciók is. A kertészeti termékek kereskedelmét a Szövetségi Marketing Rendelet keretében szabályozzák, melynek segítségével elfogadható szinten próbálják tartani a termelői és fogyasztói árakat, folyamatosan jó minőségű terméket biztosítanak a lakosság részére, valamint segítik a kis méretű farmok piacra jutását. Figyelemre méltóak az állami Farm Bureau közösségi marketing-programjai, akciói és az export ösztönzését szolgáló támogatási rendszerek. Különleges jelentőséggel bír a Piaci Hírszolgálat, mely szövetségi-állami intézmény, és megbízható piaci információkat szolgáltat a termelők és a vásárlók részére.