A jövő stratégiája - avagy: így készül a Mercedes - Kovács, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Mercedes sindelfingeni gyárának a 36. csarnokában a végszerelés folyik. A kivilágított emelvényén ezüstösen csillogó limuzin áll az E-kategóriából, két szerelő éppen a kábeleket építi be a csupasz vázszerkezetbe. Szokványos munkafolyamat, amely azonban szimbolikus értékű: a vezetékek vastag nyalábja nemzetközi együttműködés eredményeként született meg. Az itt beépítésre kerülő kötegek kompletten érkeznek Sindelfingenbe, a német beszállítók azonban Írországból, Magyarországról, Csehországból származó kábelegységekből állították össze ezeket. Vagyis a kábelköteg, amit a szerelők a kezükben tartanak, a „global sourcing" klasszikus példája: a „globális forrásokra" építő autógyártás pedig az iparág legígéretesebb stratégiai tendenciája.