Távkereskedés a BÉT-en - Új dimenzió: a virtuális tőzsde - Mártonffy, Attila (Marketing & Menedzsment, 2019)
A magyar tőzsdén a kereskedés szervezett formában 1988. január 19-én indult be, bár informális üzletkötések ak ko r már egy éve folytak. A tőzsde hivatalossá tétele 1990-ben történt meg. Kezdetben nyílt kikiáltásos kereskedés folyt, azaz a legősibb módszereket vették igénybe. Az egyetlen technikai hátteret az biztosította, hogy a kijelzőrendszereken megpróbálták nyomon követni az álfolyamokat, illetve a megkötött üzleteket nem kockás füzetben, hanem PC-n rögzítették és adták össze a forgalmat - emlékszik vissza az információtechnológia tőzsdei betörésének kezdeteire Schalkhammer Erika, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ügyvezető igazgatóhelyettese.