Kisvállalati politika és gazdasági fejlődés, I. rész - Szerb, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az utóbbi évtizedekben a fejlett nyugati piacgazdaságokban átalakult az állami szerepvállalás, és változáson ment át az állami beavatkozás eszközrendszere is. Az egyik oldalról a támogatások és a közvetlen állami beavatkozás iránti igény növekedett főleg a munkanélküliség és a gazdasági növekedési problémák miatt, a másik oldalról viszont a piaci viszonyok erősödése, a dereguláció és a privatizáció során a közvetlen állami tulajdon és az állami beavatkozás csökkenése figyelhető meg. Az idők során az is világossá vált, hogy a csupán hagyományos fiskális vagy monetáris eszközök nem elegendőek a gazdasági problémák megoldásához.