Az internet vállalati alkalmazási lehetőségei - Ágoston, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Társadalmunkban és a gazdaság működésében egyre fontosabb szerepet kap az információ. Ennek eredményeképpen a számítógépes hálózatok előnyeinek kiaknázására mind nagyobb hangsúlyt helyeznek az üzleti élet szereplői. Ezen a területen szinte korlátlan lehetőségeket rejt magában az Internet, amely segítségével a cégek szorosabb kapcsolatot tudnak létesíteni a hálózaton keresztül vevőikkel, üzleti partnereikkel, szállítóikkal és elérhetik a rendelkezésre álló információforrásokat. Ebből kifolyólag a vállalati informatikusok az Internetet ma már mint stratégiai jelentőségű eszközt említik. Ezen cégek vezetői pedig értékes tapasztalatokat szereznek a hálózattal támogatott szervezetek irányításában. Röviden a következő előnyökkel járhat egy cég Internet csatlakozása: - a kommunikációs költségek csökkenése, - jobb szolgáltatások, - kritikus fejlesztések gyorsítása, - a hatékonyság növelése, - a cég imázsának javítása, - a marketing innováció lehetősége. Egy cég használhatja a Világhálót belső feladatainak ellátására, illetve a vállalat tevékenységében érintett személyekkel és szervezetekkel való kapcsolattartásra. Az első kérdéskörrel mbst nem fog lalkozom. Az üzleti lehetőségeket a vállalatnak a külvilággal való kapcsolatát vizsgálva két csoportra lehet osztani: látni és látszani.