Információmenedzselés, II. rész: Az adat és kezelése - Halassy, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az információk menedzseléséhez mindenekelőtt az szükséges, hogy ne eszközökben, ne számítógépekben és számítástechnikában gondolkodjunk, hanem az ismeretekkel közvetlenül foglalkozó tudományág, a valódi informatika elveit kövessük. Az informatika különbséget tesz a tárgyilagos, sokak számára szolgáló nem értelmezett ismeret, az adat és a személyes, jó értelemben vetten szubjektív értelmezett ismeret, az információ között. A számítógépen adatokat tárolunk és kezelünk abból a célból, hogy adatkezelő és adat-előállító műveletekkel új ismeretekre tehessünk szert. Erre csak bizonyos típusú szoftverrendszerek alkalmasak. Sorozatunk második része az informatika, az adat és az információ, illetve az adatkezelés lényegének rövid összefoglalását tartalmazza.