Pozicionálási alapelvek, stratégiák - Beretzky, Marcell (Marketing & Menedzsment, 2019)
A pozicionálás folyamata: a versenytársak meghatározása, a versenytársak pozícióinak meghatározása, a verseny dimenzióinak meghatározása és a fogyasztói pozíciók meghatározása. Ezekkel foglalkozik a pozicionálás kutatása-elemzése.