Vállalkozók figyelmébe: legnagyobb szomszédunk - Ukrajna - Nagy, Miklós (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (BVA) az ország legjelentősebb vállalkozásfejlesztési intézményrendszerének, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány hálózatának tagja. Kiemelt és országos hatáskörű feladata egyebek mellett a FÁK országaival kialakítandó kapcsolatok szervezése. A BVA célja ennek megfelelően a hazai kis- és középvállalkozói réteg Ukrajnával folytatott külgazdasági tevékenységének támogatása- együttműködési lehetőségek feltárása, a kétoldalú szakmai gazdasági kapcsolatok bővítése és fejlesztése, a termelési kooperációk és vegyes vállalatok létrehozásának, illetve a szellemi termékek, találmányok kölcsönös cseréjének elősegítése. A fenti feladatok megvalósításának érdekében a BVA együttműködési szerződést írt alá ukrán társszervezetekkel; az Ukrán Kis-, Közepes és Privatizált Vállalatok Szövetségével és az Ukrán Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal. Társ-szervezőként is több alkalommal részt vett a partnerei által Kijevben rendezett üzletember találkozókon, illetve megszervezte ez év januárjában az „Ukrán Gazdasági Napok Budapesten" című nemzetközi konferenciát és ukrán-magyar üzleti találkozót. A BVA-ban a munka során komoly tapasztalat és adatállomány gyűlt össze, melynek rendszerezése és közreadása - egy átfogó információs tájékoztató füzet formájában - nagyon hasznos lehet az érdeklődő számára. Annál is inkább, mivel jelenleg Magyarországon nincs olyan elemző munka, amely tájékoztatást és értékelést adna Ukrajna jelenéről, amelyből megérthetnénk azt a folyamatot, amely a jelenlegi helyzet kialakulásához vezetett, s amelyből következtetéseket vonhatnánk le üzleti lehetőségeink alakulásárólalakulásáról. A részletes piacorientációs tanácsadói program az MVA országos hálózatának lesz a feladata, ahol az érdeklődő vállalkozók közvetlenül kaphatnak szakmai segítséget. Reméljük, hogy segítünk és támpontokat adhatunk Önöknek. Várjuk az érdeklődő vállalkozókat a vállalkozásfejlesztési központokban.