Vállalkozás és üzleti élet Magyarországon - Tanulmány a magyar és az amerikai vállalkozók számára - Holocombe, Jessica (Marketing & Menedzsment, 2019)
Már azt megelőzően, hogy gazdasági és politikai változások söpörtek végig Közép- és Kelet-Európán, Magyarország felhívta magára a külföldi befektetők figyelmét. A beruházásbarát politika iránt való elkötelezettség, a politikai stabilitás, a piacgazdaság jól fejlett jogi és intézményes kerete, a külföldi tőke magas szintű védelme és különösen a szakképzett és olcsó munkaerő előnyös helyzetbe hozta Magyarországot, vonzva a külföldi befektetéseket. Az amerikai vállalatok gyorsan felismerték ezeket az előnyöket és megalapozták magukat Közép-Európa kialakuló piacain. Ezen befektetők részére Magyarország kiváló területet biztosított az Európai Unió és a FÁK között, Kelet- és Nyugat-Európa piacainak elérésére. A makroökonómiai nehézségek ellenére, mint a leértékelés és a takarékossági intézkedések, sok vállalat nem csupán megtalálta helyét a piacon, de gyors ütemben terjeszkedik. Ezenkívül a nagyvállalatok és a kisebb amerikai vállalkozások is profitálnak saját területükön a magyar tudásból és szakértelemből A tanulmány az alábbiak ra kíván rávilágítani: • makro ökonómiai feltételek, melyekkel amerikai befektetők találkoznak Magyarországon, • igényfelmérés egy vállalat termékére, • hogyan tud Magyarország újra megerősödni, magához vonzva a külföldi befektetéseket, • beszámoló a magyarországi vállalkozók és vállalatvezetők tapasztalatairól.