A minőség ára: sörmárkák páros preferenciavizsgálata - Barna, János; Domán, Szilvia (Marketing & Menedzsment, 2019)
Több évtizeden keresztül a hazai sörgyártás versenyt futott a gyorsan növekvő kereslettel. A krónikus sörhiányt a hetvenes évektől - millió hektoliteres nagyságrendben - a külföldről vásárolt ital enyhítette, hazánk így Európa egyik vezető sörimportőre lett. Ezzel párhuzamosan, a magyar sörgyárak fejlesztésével, újak építésével a hazai kapacitás is jelentősen megnőtt.