Összefoglaló: Gazdasági növekedési potenciál és növekedési stratégiák - Morita, Tusneo; -, - (Marketing & Menedzsment, 2019)
Hogyan állapítható meg a közép-európai országok növekedési potenciálja a szerkezeti átalakulás időszakában? A közép-európai országokat (Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot is) „újra feljövő" gazdaságokként határozzuk meg. E gazdaságoknak más, feljövőnek mondott országokhoz képest számos előnyük van a GDP alakulását és a társadalom életét tekintve, de a jövedelmek szintje a társadalom életének jelenlegi szintjéhez, érettségéhez hasonlítva aránytalanul alacsony. Ez a kiegyensúlyozatlanság különbözteti meg őket az általában feljövőnek tartott gazdaságoktól.