Környezetbarát termékek és termékpolitika - Lekics, Valéria (Marketing & Menedzsment, 2019)
A termékek környezetbarát jellegének megítélése rendkívül összetett feladat. Abszolút értelemben vett környezetbarát termék alighanem nincs is, mivel minden terméket nyersanyagokból, energia felhasználásával állítunk elő, fogyasztása során valamilyen módon szennyezzük a természetet és a hátramaradó anyagok (hulladék) is a környezetet terhelik.