Ahol a jog, a marketing és az etika találkozik... - beszélgetés Sebes Péterrel a Szerencsejáték Felügyelet elnökével - Erőss, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Szerencsejáték Felügyelet öt évvel ezelőtt, szerencsés csillagzat alatt született. Nagy szükség volt rá: a szerencsejátékokat szabályozó 1991/XXXIV. törvény a játékok szervezésének teljes állami, törvényességi felügyeletével bízta meg ezt az új intézményt; elnöke így lett és maradt szakmailag hiteles partnere a pénzügyminiszternek, aki viszont magát a Felügyeletet felügyeli. És miközben azóta Kupa Mihály és Szabó Iván, Békési László és Bokros Lajos, Medgyessy Péter és ... (itt, szerencsére a névsorolvasást egyelőre abbahagyhatjuk) egymásnak adták a Pénzügyminisztérium I. emeletén a miniszteri szoba kilincsét, addig dr. Sebes Péter -jogi végzettségével, szociológiai érdeklődésével, széles körű szakértelmével - a helyén van. 1993 óta a Szerencsejáték Felügyelet elnöke.