Ország, térség, világgazdaság: két vezető közgazdász - ugyanarról - Balázs, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
Bár a marketing tipikus üzemgazdasági kategória, mindannyian a bőrünkön érezzük: a makrogazdasági környezet erősen befolyásolja-behatárolja mozgásterét, hatékonyságát, lehetőségeit. Ezért gondoljuk úgy, hogy folyóiratunknak bizonyos rálátással kell lennie a nemzetgazdasági-világgazdasági jelenségekre, folyamatokra is. Ez pedig (helyesebben: ez is) az egymással ütköző vélemények fényében a legtanulságosabb. Ezért kerestük fel kérdéseinkkel dr. Kopátsy Sándor közgazdászt, és dr. Vértes Andrást, a Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatóját. Szemléletük - mint azt vártuk is - valóban különböző. Ám több kérdéskör is felfedte: nem mindig tűzről és vízről van szó, hanem más-más, netán össze is egyeztethető közelítésekről. Örömmel vennénk, ha a párbeszéd - köztük is, csatlakozók között is - folytatódna hasábjainkon. Az interjút Balázs István készítette.